De Update #64 – Can I Pay for you?

by Jasper and Lonneke
18 July 2022
Comments 0

Pff jongens wat een week. Ik schrijf dit nu een week na dato en man wat voelt dit allemaal al weer een eeuwigheid geleden. Normaal gesproken is dit al het geval maar nu nog extremer. We zaten echt weer helemaal lekker in ons reis ritme. Tot dat… 

De eerste stop deze week was Missoula. De lonely planet gaf aan dat we dit niet mochten missen. We blijven het moeilijk vinden om de lonely planet of eigenlijk iedere reisgids of blog goed te interpeteren en goed tussen de regels door te lezen of dit ook iets gaat zijn wat wij leuk vinden. Missoula zou een leuk centrum hebben.. Nou, geen idee waar ze dat mee vergeleken maar nee, het centrum was niets om over naar huis te schrijven. Maar het park daarentegen was super leuk! Langs het centrum loopt een snelstromende rivier waar een man jaren geleden rosten zo heeft laten plaatsen dat er twee surfgolven ontstaan. Zo een als die je ook hebt als je indoor zou gaan surfen. En het was afgeladen met surfers! En dat was zo leuk om naar te kijken! Het zag er echt super moeilijk uit. Je moest het echt goed timen om op het juiste punt in de golf te springen en op te staan maar het was echt super vermakelijk om naar te kijken. Ja, kijken, Jap had geen behoefte het ook te proberen. Zoals gezegd het zag er echt super moeilijk uit en Jap had geen zin om te zwoegen. Dus wij kochten een heerlijk (mega) ijsje en  zaten heerlijk met onze voeten in het water te kijken hoe de andere voor ons zwoegde. Het weer was heerlijk, het was een heerlijke hete zomerdag en wij wilde absoluut niet binnen hoeven zitten maar omdat we in een stad waren zouden we weer slapen op een parkeerplaats en daar kun je niet echt lekker buiten gaan zitten. En verder hadden we ook wat te vieren (zoals iedere dag). We hadden namelijk een mailtje ontvangen dat we aangenomen waren als fotografen door IStock! Daar hopen we in de toekomst een leuk zakcentje te kunnen verdienen met iets wat we toch al graag doen! Dus besloten we maar ergens op een terrasje te gaan zitten en daar ook wat te eten. En we verwachte niet heel veel van het eten maar het was ronduit treurig te noemen. En dus besloten we daar dat we in Amerika absoluut niet meer uit eten te gaan anders dan misschien ergens een keer een pizzatje afhalen.  

Voor de volgende dag stond er een lange rit maar ook vooral de Goldbug Hotspring op de planning. En man, de zomer is begonnen! En daar hadden we echt super veel zin en behoefte aan maar man, het was wel echt van nul naar 100. Een paar dagen geleden droegen we overdag nog meerdere lagen omdat het zo koud was en baalde ik dat ik geen handschoenen mee had op een wandeling en nu weten we niet wat we aan moeten omdat het ruim 30 graden is. Haha! Ook voelde het daarom wel een beetje gek om naar een HOT spring te lopen. En vooral ik ging onderweg bijna 3 keer dood omdat ik het zo heet had. We liepen echt in de volle zon en man het is in alles zo anders hier. 

Dat is echt zo leuk van het van noord naar zuid rijden over zulke afstanden is dat je het landschap en het klimaat echt zit veranderen namaten je verder rijd. Het is hier echt heel droog kaal en heet! Waar het een stukje terug nog groen en nat was. Maar wij vonden toch wat nats, de hotspring lag super mooi hoog in en tussen de bergen. En omdat er een hete straal en een koude uitkwam in de poeltjes was de temperatuur heerlijk om in te zijn. 

We vonden een heerlijk plekje om te slapen aan een rivier met een prachtig uitzicht. Dit plekje was zo fijn dat we meteen bij aankomst besloten dat we daar lekker twee nachten zouden blijven en de hele volgende dag te gebruiken om te kijken of we voor Yellowstone NP wat konden regelen, lekker konden sporten, douchen onze de zonnedouche en gewoon lekker relaxen, een spelletje spelen, boekje lezen enzovoort. En dit was de eerste keer dat het water in de zonnedouche ook echt warm was! Dus dat was leuk om te ervaren. Een ander succes was dat het ons lukte leuke dingen te boeken voor in Yellowstone NP, we waren echt euforisch! Hahah daar lachen we nu om, met kiespijn. We hadden niet verwacht dat we nog iets in het park konden boeken omdat overal staat dat je ruim een jaar van te voeren alles moet boeken. En omdat er overstromingen zijn geweest is de helft van het park dicht waardoor we nog grotere drukte hadden verwacht in het deel wat wel open is.  

’s Avonds ontmoeten we nog een paar leuke mensen. We kletste de hele avond met Expedition Nugget met name over de monster truck die zij verbouwd hebben en waar zij in reizen. Maar er kwam ook een groepje van 6 kanoërs bij ons kletsen om te vragen naar onze plannen. En daar gebeurde iets heel grappig waar wij nu nog steeds grapjes over maken en om moeten lachen. Op een punt in het gesprek vroeg namelijk een van de vrouwen iets wat Jap helemaal verkeerd verstond. Hij dacht dat ze zei: “Can we PAY for your journey?”. Wat ze echter zei was: “Can we pray for your journey?” Hahaha dat is 1 letter verschil maar met een hele andere betekenis. Het zijn beide vragen die wij niet gewend zijn te moeten beantwoorden maar waauw stel je eens voor als ze echt had gezegd pay for you?!. Maar ons antwoord op de echte vraag was nogsteeds: Ja dat mag. En de dingen die ze zij waren echt heel erg lief. Ze vroeg om bescherming voor ons en dat we een veilige en mooie reis zouden maken en hoopte dat we de ervaringen zouden krijgen die we graag zouden willen en dat we maar veel mensen mochten tegen komen die goed voor ons zouden zijn. Ondanks dat ze niet voor ons wilde betalen waren we haar toch heel dankbaar. 

De volgende stop was er een waar we allebei erg naar uitkeken. Craters of the Moon national Monument. Het is maar een relatief klein gebied wat je kunt ontdekken maar dat maakte het juist wel lekker overzichtelijk. In het park is een rondje aangelegd die je kunt rijden en waarlangs je stops kunt maken met steeds maar kleine wandelingen. Dus dat besloten we dan maar gewoon allemaal te doen. En het was allemaal prachtig. Het is vulkanisch en er is vrijwel geen begroeiing buiten de prachtige bloemetjes die nu overal in bloei waren. We deden veel korte wandelingetje en zagen vooral veel verschillende vulkaan craters. Een wandeling ging zelfs door vulkaan tunnels heen. En het was echt heel ver en lang! De meeste mensen liepen naar beneden het begin van de tunnel in maar er liep niemand door. Want het leek of vrijwel niemand wist dat je ook aan de andere kant van de tunnel er weer uit kon! En dat was nou juist het leukste! We voelde ons als twee ontdekkingsreizigers die op expeditie waren en iets heel nieuws ontdekt hadden. Hahah! 

Het was echt een super leuke dag in het park. De volgende dag wilde we nog gaan wandelen op de wildernis trail maar dat wilde we vroeg in de ochtend doen om de hitte voor te zijn. Vooral ook omdat we op de heenweg de 8 kilometer wilde rennen en dan de 8 km terug wilde wandelen. Ook hier waren we weer helemaal alleen. Letterlijk de enige die we tegen kwamen was een ree in de verte. Op dat soort momenten voelen we ons echt de koning te rijk dat we zo iets helemaal voor onszelf hebben en we er op zo’n manier van kunnen genieten. En dit gevoel werd alleen maar een heel stuk sterker toen we aankwamen op onze slaapplek. Want gesproken over een plek voor onszelf hebben. Wauw. Dit was echt de mooiste plek waar we ooit geslapen hebben. Voor kilometers was er niemand om ons heen. We stonden midden in een vallei omringt door bergen, vulkanische velden en vooral een heleboel niks! Fantastisch. Het weer was prachtig en we genoten volop van het buiten zitten. 

Maar wat er daarna gebeurde was wat minder fantastisch… En we zijn zo blij dat het niet gebeurde terwijl we op die plek waren omringt door kilometers van niets. In plaats daarvan gebeurde het gelukkig op een parkeerplaats van een outdoor winkel die al volgens iOverlander een plek was waar het toegestaan is om te slapen. We waren hier alleen maar omdat we inkopen wilde doen voor onze trip naar Yellowstone NP. We moesten groot inslaan want we zouden ruim een week in het park blijven en we keken er zo naar uit! Maar nope… Bob begaf het daar op de parkeerplaats. Binnen een paar seconden was het gepiept. Jap schakelt terug terwijl hij de parkeerplaats op rijd en roept geschrokken dat de koppeling gek doet en blijft hangen. De motor sloeg af op de parkeerplaats en we waren niet meer in staat hem in zijn versnelling te krijgen… Shit.

Was er nu maar echt iemand die zei, Can I pay for you…

Menu van de week

MaandagHamburger en Salade
DinsdagNoodles met Prutje Pindakaas
WoensdagVerse Pasta
DonderdagLinzensoep met zelfgemaakte broodjes
VrijdagPizza
ZaterdagNoodles met Broccoli
ZondagAll you can eat Restaurant

Uitgave van de Week

Budget per dag €54 en per week €378 en per maand €1700

Wat/WaarKosten (€)
Camping
Uiteten/Drankjes112,18
Parkeren2,19
Activiteiten
Boodschappen182,32
Diesel
Overig64,31
Totaal361,-

Route

Gereden kilometers: 701

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

en_USEN