De Update #68 – Another Breakdown

by Jasper and Lonneke
14 August 2022
Comments 2

De vorige update eindigde weer met een kleine cliffhanger. Zou het gelukt zijn om met de kapotte dynamo terug te rijden naar de garage in Yellowstone? 

We hebben allebei denk ik nog nooit zo zenuwachtig in de auto gezeten. We hadden allebei echt het idee dat hij er ieder moment mee op zou kunnen houden. Alle overbodige dingen die stroom verbruikte in de auto hadden we uitgezet. Als de lampen op het dashboard gingen knipperen zou de accu leeg zijn en was het tijd om de auto aan de kant van de weg neer te zetten. Ik maakte nog een grote blunder door de auto aan de verkeerde kant van de pomp bij het pompstation te zetten waardoor ik de auto nog een keer extra moest starten. Oeps. Gelukkig ging alles daarna soepel en bereikte we de garage zonder problemen. Hier konden de monteurs meteen kijken naar onze auto en concludeerde ze ook al snel dat de dynamo echt kapot was. Er moest dus een nieuwe gaan komen. Voor de vorm typte ze nog wel de gegevens van Bob in om te kijken of zij wat konden bestellen, maar niks natuurlijk. We overwogen ook nog heel even om naar Salt Lake City te proberen te komen. Maar nadat een hele aardige monteur daar ons sterk had afgeraden nog 5 uur met een kapotte dynamo te rijden, besloten we toch te blijven waar we waren. Ik bestelde bij onze vertrouwde website een nieuwe dynamo en het wachten kon beginnen. 

De monteurs in deze garage stonden niet heel erg te springen om ons te helpen, maar we mochten op de parkeerplaats blijven slapen, mochten de onderdelen naar de winkel laten sturen en konden zelfs het internet gebruiken. Dit was vrij essentieel aangezien er nul bereik is in het park. Ook maakte we nog vrienden met de man die de leveringen deed voor de garage, Josh. Aangezien het een National Park is worden alle bestellingen geleverd in een magazijn buiten het park en van daaruit met een vrachtwagen het park in gereden. Josh bood meteen aan dat hij, als hij weer kwam leveren, boodschappen voor ons mee kon nemen. Dit was echt een redding omdat in het ‘dorpje’ waar we waren alleen een hele kleine camping winkel was. Die buiten dat hij super duur was ook nog eens bijna geen groente had. We namen dit aanbod dan ook met twee handen aan. En Josh bleek meteen ook weer een sleutel rol te spelen bij ons vertrek uit het park. Maar daar later meer over. 

Het lijkt natuurlijk een geweldige plek, gratis kamperen in het nationale park van Yellowstone. En in zeker zin was dat ook echt fantastisch. Het was heerlijk rustig, we konden hartstikke mooi door het bos wandelen en zaten vlakbij een prachtig meer. Het enige nadeel was dat we aan de rand van het park zaten en dat je zonder auto niet heel ver komt. Helaas waren er geen wandelpaden die in deze buurt het park in gingen en waren we dus elke dag aangewezen op hetzelfde rondje wandelen door het bos. We beste veel tijd aan het editen van de online workshop en de film van Canada. Daarnaast volgde we de vorderingen van het pakket op de voet. En gingen we elke dag even naar het winkeltje om water te halen en soms een ijsje. 

Maar doordat er tijd genoeg was kon ik met hulp van Gijs, onze geweldige monteur thuis in Nederland, de oude dynamo eigenhandig uit de auto halen. Het is heel leuk om te merken dat we steeds beter door krijgen hoe de auto in elkaar zit. En daarmee steeds handiger worden met het zelf repareren of diagnostiseren van de auto en zijn problemen. Uiteindelijk kwam het onderdeel op vrijdag aan in het magazijn, helaas was het te laat om nog met de levering van die dag mee te gaan en zou de volgende levering pas weer op Maandag zijn. Maar zoals ik al eerder aangaf was Josh de sleutel tot ons snellere vertrek. Hij kwam namelijk op zaterdag speciaal voor ons het park nog een keer ingereden om onze nieuwe dynamo te brengen, wat een held. Ondertussen had ik mij goed voorbereid en kon ik binnen 30 min de nieuwe dynamo in de auto zetten en was het probleem verholpen. De monteurs die toch al niet erg stonden te springen, hadden we helemaal niet nodig gehad. Eigenhandig hebben wij er voor gezorgd dat Bob weer functioneert en dat voelde echt als een overwinning.

We sprongen natuurlijk meteen in de auto en gingen weer op weg naar de bestemming die vorige week op de planning stond, Grand Teton National park. Omdat we toch weer een week verloren waren, besloten we om vooral een aantal uitzichtpunten te bezoeken en daarna verder op weg te gaan naar Moab. De Grand Tetons is een lange bergketen met indrukwekkende bergen en de uitzichtpunten waren erg mooi, ondanks dat het wel erg heiig was. Daarna reden we door naar Jackson een verrassend leuk plaatsje, hier konden we eindelijk weer eens echt boodschappen doen. De bus hadden we afgelopen week echt volledig leeggegeten. In de supermarkt werd ik nog aangesproken. De jongen zei: ‘niet beledigend bedoeld, maar jij ziet eruit als een kampeerder. Weet je misschien een plek waar ik en mijn vrienden zouden kunnen slapen’. Haha ik nam er geen offense aan, maar vroeg me wel af waarom ik er nou als een kampeerder uit zag. Maar misschien verklaarde de iet was gescheurde broek en wat verkleurde tanktop zijn aanname? Haha. Ooh we moesten natuurlijk ook vieren dat Bob eindelijk weer gemaakt was en wat is een betere manier om dat te vieren dan met pizza. We vonden de beste pizza in tijden, het was een restaurant in een oude bioscoop waar we twee enorme pizza’s besteld en die volledig op aten. We vonden iets buiten het dorpje een geweldige slaapplek wat na de parkeerplaats een welkome afwisseling was. Het was echt een heerlijke en mooie afsluiting van een iet wat saaie week.

Tot de volgende.

Liefs,

Lon en Jap

Uitgave van de Week

Budget per dag €90 en per week €630 en per maand €2700

Wat/WaarKosten (€)
Camping
Uiteten99,25
Parkeren
Activiteiten
Boodschappen268,14
Diesel155,71
Overig49,83
Totaal572,93

Route

Gereden kilometers: 190

  1. Er staat niet vermeld wat jullie allemaal gegeten hebben!
    Daarom is het een erg kort verhaaltje! ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

en_USEN