De Update #72 – Te absurd om waar te zijn

by Jasper and Lonneke
17 September 2022
Comments 0

VEGAS BABY! Haha, we weten niet waar we meer zin in hadden, Las Vegas zelf met al zijn gekkigheid, of gewoon het feit dat we twee nachten in een hotel zouden overnachten. Vooral ik had echt geen flauw idee wat ik moest verwachten maar mijn verwachting van een grote kermis klopte wel. 

We kwamen een dag “te vroeg aan”. Maar we hadden een hele lijst met dingen die we wilde zien en doen dus die extra avond konden we prima gebruiken! Als eerst op de lijst stond de drive in bioscoop. Dat is echt zo extreem Amerikaans en als je dan toch met je eigen bussie zo ver van huis bent is dat iets wat we niet wilde missen. Het was echt hartstikke druk! Er waren 6 schermen met 6 verschillende films, wij kozen voor een leuke animatiefilm over superhelden honden, hij was echt hilarisch. We kochten de grootste coca cola beker die we konden vinden, zorgde dat Bob met zijn billen naar het scherm stond, opende de deuren en genoten van de film vanuit ons heerlijke bed! Het was echt supergrappig en misschien iets heel simpels maar we hadden het niet willen missen. 

We hadden voor die nacht nog geen overnachting geregeld in een hotel maar konden “parkeren” op de parkeerplaats van het hotel. Als we uit het dakraam keken zagen we de lichtjes flikkeren en de achtbaan voorbij zoeven. Het was echt bloed heet, maar met het vooruitzicht dat we de komende twee nachten airco zouden hebben kon het ons niets schelen. 

De volgende ochtend werden we alleen grof gewekt door al de Vegas herrie maar met name de hitte. We konden het zwembad van het hotel bijna proeven en we MOESTEN erin. Dus liepen we naar binnen om te vragen of de fitness en het zwembad al open waren en of we erin mochten. De fitness was open maar het zwembad zou later opengaan. Dus gingen we even rennen op de loopband om daarna het zwembad in te plonzen. En met het nemen van die plons dompelde we ons direct onder in een hele andere wereld. Hahah, het contrast kon werkelijk niet groter zijn. Van de ruigheid en de afgelegenheid van de natuur waar we ons de afgelopen tijd in onder gedompeld hebben en dan dit… Het was zien en gezien worden. En wij hebben onze ogen uitgekeken. Het was superdruk in de 4 zwembaden die er waren, de DJ draaide muziek, iedereen was aan het dansen in het water. Mensen droegen pruiken, veel make-up en verder vooral heel veel niets. Hahaha. We hebben gefascineerd gekeken naar hoe de ene bikini of badpak in staat was om nog minder te verhullen als de ander. En het maakte niet uit of mensen lichamen hadden als fotomodellen of maatje XXXXXXXL hadden, iedereen stal de show en deed een uitgebreide fotoshoot onder de waterval.  Grappig genoeg was deze show er alleen in het weekend. Op maandag was de sfeer compleet anders. Toen waren we in het water met stelletjes zoals wij en families en er was maar 1 bad open van de 4. Een groot deel van de bezoekers zijn dus echt mensen die een weekend komen feesten in Vegas. Grappig genoeg verbleven de eigenaren van Expeition_nugget (die we een hele tijd terug ontmoete hier in Amerika) ook in het Excalibor en daar konden we dus een ochtend samen mee bij het zwembad chillen. Wij starten onze dagen in V6egas steeds met ons heel rustig houden in het zwembad. De stoelen en parasol van de badmeesters zorgde steeds voor een vierkante meter schaduw in het bad en dat is waar wij ons bevonden. In de schaduw in het water om het koel te hebben. Daarna rond een uur of 4 gingen we ons klaar maken om de stad in te gaan. En tot het donker werd liepen weer vooral binnen door de hotels om ze van binnen te bewonderen, want daar was airco. Steeds als we weer buiten kwamen schrokken we hoe heet het was en maakte we dat we weer zo snel mogelijk binnen waren. Die eerste dag in Vegas liepen we, inclusief het lopen op de loopband, 30 kilometer. We liepen van New York, naar Parijs naar Venetië, we zagen de fonteinshow in de Efteling en een vulkaanuitbarsting op Hawaii. We gingen lekker uit eten in ons favoriete eetland.. Drie keer raden? Italië natuurlijk. Het was echt een gekkenhuis maar het was echt superleuk. De volgende dag herhaalde we dit nog een keer maar gingen heerlijk Thais uit eten en gingen we gokken. Gokken is iets waar we normaal gesproken nul interesse in hebben, maarja wanneer in Vegas.. De hele middag deden we onderzoek op het internet naar het gokken. Jasper wilde graag blackjack spelen dus deed hij een spoedcursus blackjack maar we kwamen toch tot de conclusie dat het spelen daarvan echt alleen interessant is als je veel geld hebt om in te zetten. En dat was bij ons zeker niet het geval. Dus wij gingen toch voor de machines. We hadden 80 euro contant geld in een portemonnee zitten dus dat was ons budget. In de eerste machine stopte we 40 dollar maar daarvan was al vrij snel vrijwel niets meer over, we vonden daarom natuurlijk die machine maar stom en haalde snel het geld wat er nog over was en gingen naar een andere machine waar we ons oog op hadden laten vallen, Planet Moolah. Dit was een grappige machine waarbij koeien vanaf ruimteschepen combinaties voor je maakte en je dus punten kreeg. We deden de rest van ons budget in de machine en kruiste onze vingers. Grappig genoeg ging het steeds een beetje naar beneden maar dan weer wat omhoog en dit ging een paar keer zo door tot we uiteindelijk onze 80 dollar weer terug hadden. Eigenlijk wilde we toen al stoppen, diehard gokkers als we zijn. Maar we besloten toch nog even door te gaan. Het zakte weer een beetje maar toen kwamen we in een soort infinityloop waarin het begon met rinkelen en maar bleef rinkelen. We hadden de minijackpot van 53 dollar gewonnen! En toen hadden we ineens bijna ons geld verdubbeld! We waren toen alleen net iets te hebberig en zeiden: kom we gaan kijken of we het ook echt kunnen verdubbelen, zodra dat gelukt is halen we het er direct uit. Echter zakte het toen weer terug naar 120 dollar en dat konden onze zenuwen niet aan dus besloten we te stoppen en naar de uitbetaal machine te gaan. Die rond alleen af naar hele dollars en kregen we nog een bonnetje met 60 cent er op. Dus kozen we een machine met een grote jackpot om een keer op de knop te kunnen drukken. Want ja wie weet, dadelijk win je het met die ene druk op de knop. Maar nee helaas pindakaas. 

Daarna was het tijd om door te rijden naar Death Valley. We stopte nog even bij het welkom in Vegas bord, een beetje mosterd na de maaltijd maar alsnog leuk om te zien. Maar daar stonden mensen in een lange rij in de brandende zon om er mee op de foto te gaan. Nou ons niet gezien. We reden met Bob nog een laatste keer over de strip en zwaaide Vegas gedag. 

Het was 50 graden in Death valley terwijl het al na 18:00 uur was. Dusja wat doe je dan? Het hoort denk ik bij de echte Death valley ervaring. Maar man er is echt niets aan op die manier. Het was bijna niet te doen om uit te bus en dus de airco te zijn. Als het niet waaide was het echt bloed heet maar de wind was zo heet dat het gewoon zeer deed. Mijn ogen konden niet stoppen met tranen ondanks dat ik mijn zonnebril op had. Het voelde alsof je de stoom van de oven die je opentrekt in je gezicht krijgt terwijl je net iets te dichtbij staat. Het was echt zo oncomfortabel. We zijn bij een paar uitkijkpunten gestopt maar wilde eerlijk gezegd gewoon weer zo snel mogelijk weg. We wilde hier absoluut niet slapen en met Bob die de laatste tijd wat onbetrouwbaar doet wilde we ook allesbehalve hier stranden met een kapotte auto. Maar zijn temperatuur bleef netjes stabiel dus Bob gaf gelukkig geen problemen. We reden tot 12 uur ’s nachts door om een plek zo ver mogelijk weg van Death Valley te vinden hopend op wat mildere temperaturen. En het was iets beter maar het was alsnog ruim 40 graden daar… Bah! We merken echt dat onze hitte tolerantie een beetje op is. De hitte maakt ons nu hopeloos en extreem moe. Ik heb het internet uitgespeeld op zoek naar informatie over de temperaturen in midden Amerika, hopend dat ze mij zouden vertellen dat het naar niet altijd zo extreem heet is. Want op dat punt kon ik mij niet voorstellen dat ik dat nog langer vol zou kunnen houden laat staan het komende half jaar nog. Hahaha dat was lekker dramatsich. Ik ga nu stoppen over de hitte maar die hitte achtervolgde ons nog de rest van dit verhaal. Maar ik kan verklappen dat we nu tussendoor weer heerlijk wat koelere dagen hebben gehad en dat dit weer goede hoop gaf maar man wij zijn niet gemaakt voor die hitte.

De volgende parken die we op het lijstje hadden staan waren Sequoia en Kings canyon NP. De twee zitten zo goed als met elkaar verbonden. Met name Sequoia national park vonden we echt heel erg mooi! We dachten dat we in Canada op Vancouver Island al grote bomen hadden gezien maar deze waren echt nog een heel slag groter. We deden vooral een aantal korte wandelingen naar verschillende grote bomen en we bekeken de zonsopkomst vanaf Moro Rock wat echt heel leuk was. Maar buiten lekker door het bos wandelen en de bomen bekijken valt er in Sequoia niet echt veel te beleven dus reden we de volgende dag door naar Kings Canyon. En misschien hebben wij ons huiswerk niet helemaal goed gedaan, en misschien kun je dit park en de canyon echt alleen waarderen als je lange afstand wandelingen gaat doen. Maar wij konden het hier niet helemaal vinden. We hebben op een punt lekker een dip genomen in het ijskoude water om wat af te koelen maar verder hebben we niet eens echt een foto gemaakt, en dat zegt veel denk ik. We hebben ook zo veel extreem mooie dingen gezien dat we misschien Kings Canyon ook aanmoedigde ons te verassen met iets, maar die kwam niet. We hebben op een heerlijke maar extreem hete plek geslapen en gingen toen weer door.

We wisten namelijk dat de volgende stop zeker allesbehalve tegen zou vallen. En om dat vast weg te geven. Ik denk dat Yosemite tot nu toe mijn meest favoriete park is in Amerika. Bij Jap staat Arches nog steeds op nummer 1 maar Yosemite heeft wat mij betreft net een streepje voor gekregen. En waarom dat is vertellen we in het volgende verhaal.

Veel liefs, 

Jap en Lon 

Menu van de week

MaandagThais uiteten
DinsdagBrood met Olie
WoensdagAardappeltjes met zelfgemaakte Burger
DonderdagGnocchi met Aubergine
VrijdagTaco Bell uiteten
ZaterdagMac en Cheese met groente
ZondagChili sin carne

Uitgave van de Week

Budget per dag €90 en per week €630 en per maand €2700

Wat/WaarKosten (€)
Camping/Hotel294,13
Uiteten136,99
Parkeren
Camper Onderdelen449,82
Boodschappen116,10
Diesel110,91
Overig
Totaal1107,95

Route

Gereden kilometers: 1190

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

en_USEN