De Update #74 – Die met lekker veel Wijn

by Jasper and Lonneke
6 October 2022
Comments 0

Het voelde als een heel nieuw onderdeel van Amerika. Voor het eerst in Amerika zouden we aan de kust zijn en reizen langs de Californische kust! Een droom bestemming voor mensen die houden van surfen. Maarja door Jap zijn nieuwe Tattoo werd er niet gesurft. Iedereen zei dat het wel zou moeten kunnen maar hij nam liever het zekere voor het onzekere. Hij kan nog voldoende surfen op deze reis en deze tattoo zit nog voor de rest van zijn leven op zijn lijf dus daar moet hij goed voor zorgen.

We zouden langs de kust tussen San Francisco en Los Angeles reizen met heel veel stops tussendoor. De eerste stop na San Francisco was Santa Cruz. Om eerlijk te zijn was het er vooral heel raar.. Er zou een strand wandeling zijn maar dat hele wandelpad was een grote letterlijke kermis. Je hoefde geen entree te betalen maar er waren zo veel attracties dat het echt een minipretpark was. We hebben onze ogen uitgekeken en het was heerlijk dat we er stukjes in de schaduw konden lopen maar verder was er echt niets aan. Dus reden we weer verder. Onderweg kwamen we nog een aantal andere leuke dorpjes tegen. Waar we stopte en opnieuw lekker wandelde langs de kust. Hier was de sfeer een stuk meer ontspannen. Sommige dorpjes hadden een duidelijk internationale invloed die we hier niet hadden verwacht. Een dorpje was heel duidelijk erg Italiaans met allemaal mooie oude gebouwen met kleurrijke tegeltjes en een Italiaans restaurant op iedere hoek van de straat. En zo ook een Deens dorp, vol met Deense bakketjes, oude gebouwen, ouderwetse molens en vooral heel veel rara bewegende poppen in de etalage. Maar daarnaast was erg leuk om alle surfers te zien al maakte het Jasper wat jaloers. Het was een lang weekend door labor day en daardoor overal erg druk. Maar dat maakte het ook juist wel erg gezellig. Alle winkeltjes waren open en we konden lekker overal koffietjes drinken, Ik ontdekte Matcha Latte en ben fan! En we hebben zelfs nog wat geshopt! Jap had nodig nieuwe t-shirts nodig en ik een nieuw zwempak! Ik heb nog moeten praten als brugman zodat Jap niet een extreem coole (tweedehands) tweepersoons elektrische fiets zou kopen. Hij zag zichzelf al helemaal door de kleine plaatsjes in Mexico op de fiets rond scheuren. 

We zagen een veel en leuk wildleven, otters en zeehonden die lekker lagen te bakken op het strand! En we zag ook veel andere wildleven (mensen) bakken op het strand. We zaten lekker op een bankje mensen te kijken en we kregen een dramashow voorgeschoteld. Er waren al een hele tijd een groep jongen een rugbybal aan het overgooien. Maar die gooide ze heel ver en hard over groepjes andere mensen heen. We hadden al een paar keer gezegd tegen elkaar: “Dat gaat dalijk fout… Waarom doen ze dat nou, er is zoveel plek ergens anders..” En inderdaad, niet heel verbazend, ja hoor het ging mis. En zoals je natuurlijk verwacht in Amerika werd het een groot drama. De jongens gooide de bal over, helemaal verkeerd en die lande op het hoofd van een vrouw. Die vrouw was natuurlijk boos want die had net als ons zien aankomen dat dit zou gebeuren en boos op ze dat ze dit hadden opgezocht. En het zal haar vast zeer hebben gedaan, want het ging echt hard. Maar er was werkelijk niets aan de hand verder dan dat. Maar de jongens sloegen blijkbaar een toon aan die ze niet aanstond of gewoon omdat het Amerika is. Er werd 911 gebeld. Eerste kwam de strandwacht aangerend maar die zag niet echt mensen in nood dus die kon ze niet vinden. Ik grapte, zou die nou naar die mensen gaan? Nee toch? Toen hoorde we sirenes, veel sirenes. Ik grapte weer, zouden die naar die mensen gaan? Jap grapte, ik eet mijn schoen op als dat zo is. Maar “het slachtoffer” hoorde de sirenes ook en ging plots op de grond zitten met haar hoofd in haar handen gesteund en de show begon. Twee ambulances, drie politie wagens en een brandweerwagen kwamen aangesneld en het strand opgerent opzoek naar mensen in nood… en een heleboel commotie later gingen ze weer onverrichte zaken terug. Wat een enorme onzin. Ik ben benieuwt wie mag opdraaien voor al die gemaakte kosten.. 

Maar we kregen ook op positieve manieren showtjes van mensen, in ieder standje was er wel een leuke skateramp bij het strand waar het afgeladen was met mensen die aan het stunten waren of waren er allemaal acrobatiek toestellen op het strand waar mensen aan het oefenen waren, erg leuk om naar te kijken! 

Het was een groot contrast, al die drukte en mensen nadat we zo lang lekker in de natuur hebben gezeten, op Vegas na natuurlijk. Dus wij waren wel weer klaar met de drukte en doken het big sur gedeelte in. Een prachtige rit langs de kust met allemaal ruige natuur om naar te kijken. Er waren langs die kust met name een aantal hele mooie kampeerplekken waar we graag hadden willen staan. Het was gewoon een doordeweekse dag, het was geen zomer vakantie meer dus wij gingen er van uit dat dit geen probleem zou moeten zijn. Helaas pindakaas, iedere camping waar we aanklopte zat vol.. Maar bij een camping spraken twee jongens ons aan over ons kenteken waarop mijn antwoord was: Ja klopt we komen inderdaad uit Nederland, zou je een kampeerplek met ons willen delen? Zij waren daar al even en wisten de host aan te spreken die voor mij niet beschikbaar was geweest en toen was het geregeld. De jongen verbleven in hun tent en wij “verbleven bij hun en parkeerde de bus op de drie parkeerplaatsen die er waren”. We genoten van een prachtige zonsondergang. En wij sliepen een heerlijk nachtje in bob op een camping voor niets en de camping host vond het allemaal prima, toch goed geregeld dachten wij zo. 

Voor de volgende stop moesten we iets van de kust weg. We gingen namelijk land inwaarts naar een nieuw wijngebied Paso Robles. Voor nog een deel van Jap zijn verjaardag cadeau. We zouden daar namelijk twee nachten in een vintage caravan verblijven op een kleine familie gerunde wijngaard. Ik had hier weer “de deal” gesloten. We mochten gratis bij ze overnachten en wijnproeven in ruil voor foto’s. En het was een super leuke ervaring. Het was volop in het oogst seizoen. Wat leuk was om te zien. Ze lieten een grote groep arbeiders komen die als een razende door de velden trokken om alle druiventrossen te plukken. Dit gebeurde allemaal ‘snachts omdat het overdag te heet is. Maar daarna moeten die druiventrossen ook geplukt en gesorteerd worden. En ze kwamen om in het werk, dus wij boden hun hulp aan en hebben een hele ochtend aan de lopende band mee staan helpen! Tijdens het sorteren hebben ze veel verteld over het proces en dat was ook super leuk. De wespen vonden de geur van al die lekkere druiven ook leuk dus die zaten er erg veel en hebben mij nog in mijn duim geprikt toen we samen vochten voor dezelfde druif. 

We waren de enige gasten in de trailers en dat was heerlijk. We hebben lekker gebbqt en zelfs pizza’s gemaakt en afgebakken op de bbq wat echt prima werkte! We kregen heel veel wijntjes te proeven met een gratis kaasplank. Ze waren echt super blij met onze hulp en kregen ook nog twee flessen wijn cadeau. Het was echt een leuke onderbreking van onze route langs de kust. En een leuke afsluiter van jap zijn verjaardag. Want nu is het echt afgelopen met die verwennerij.

De volgende plaatsjes waren Ventura, Malibu en Santa Monica. Deze waren wel leuk maar… We werden er gewoon niet zo enthousiast van. De stranden waren buiten dat ze groot waren niet echt mooi, en we weten wat ons te wachten staat straks in Mexico. Verder zijn ze vooral heel druk en is het denk ik vooral leuk om er uit eten te gaan en wat te winkelen. Dat op zich leuk zou zijn maar voor ons werden de dorpjes/standjes een beetje teveel van het zelfde. 

We hebben zin in iets nieuws. En komt dat toch even goed uit! Want we hebben nog 1 echte stop te gaan in Amerika en dan gaan we naar Mexico, en daar hebben we nou net precies zo’n zin in! 

Heel veel liefs van ons,

Jap en Lon

Menu van de week

MaandagNoodles met Pindakaas
DinsdagGnocchi
WoensdagBbq’en
DonderdagPizza
VrijdagFish en Chips
ZaterdagHome-made pasta met stroganoffsaus
ZondagOmelet

Uitgave van de Week

Budget per dag €90 en per week €630 en per maand €2700

Wat/WaarKosten (€)
Camping20,21
Uiteten114,35
Parkeren4,80
Activiteiten
Boodschappen185,07
Diesel
Overig380,77
Totaal705,20

Route

Gereden kilometers: 630

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

en_USEN