De Update #13 - Slakkengang

door Jasper en Lonneke
11 juli 2021
Reacties 3

Allereerst willen wij onze verontschuldigingen maken. Meerdere mensen wezen ons erop dat er in het vorige stukje een aantal cruciale onderdelen aan ons verhaal ontbraken. Namelijk, wat hadden wij nou gegeten en uitgegeven. Wij waren ons niet bewust van het feit dat dit de meest populaire onderdelen zijn van onze verhalen. Maar helaas kunnen wij dit niet meer terugdraaien. Wel willen wij nog wat complimenten maken naar wat chefs van vorige week, namelijk chef kok Peter a.k.a. opperhoofd van de bengeltjes en meneer Jasper Possum, want natuurlijk verdienen zij het om genoemd te worden. Wat wij gegeten hebben zal altijd een mysterie blijven maar het was heerlijk. Vandaag moet ik jullie mogelijk opnieuw weer een beetje teleurstellen. Het verhaal gaat maar over 4 dagen. Maar alleen omdat jullie in het vorige verhaal anderhalve week kregen in plaats van een week. Dus we moeten het weer even recht trekken. Volgende week is alles weer normaal... Beloofd ✌?.

Oke, over naar het verhaal. Want we zijn weer onderweg! In de ochtend pakte we nog even de laatste dingen in en sportte we nog even voordat we zouden beginnen aan onze tocht naar Denemarken. Het was 7 uur in de auto dus die beweging konden we wel gebruiken. Maar toen was het echt tijd om te gaan, we stonden te popelen om weer te gaan. Lekker onderweg. Alles ging redelijk voorspoedig en rond 19.00 uur waren we op de kamperplaats net over de grens in Denemarken. We hadden ons totaal nog niet ingelezen in Denemarken. Maar we weten waar we naar toe moeten voor de boot en een hele grote afstand is het niet dus we beginnen gewoon bij het begin. We kachelen rustig aan naar boven en we zien het verder onderweg wel. We hebben maar een week in Denemarken dus we zullen toch keuzes moeten maken. Iets wat wij normaal gesproken erg lastig vinden. Het is heerlijk om weer onderweg te zijn en kunnen niet wachten op de dingen die we gaan ontdekken. Toen we in Nederland waren hadden we allebei het gevoel dat het gevoel van onderweg zijn al zo snel weer wegebde dat het ons soms een beetje beangstigde. Het contrast tussen Nederland en Zweden is vooral wat betreft cultuur niet echt groot te noemen dus eenmaal in Nederland voelde het bijna niet of we weggeweest waren. Maar gelukkig zijn we weer opnieuw onderweg en voelde dat weer als thuiskomen.

Eenmaal aangekomen op de camperplek gingen we meteen eten maken en hadden we een prachtig uitzicht. Na het eten raakte we nog aan de praat met een Duitse meneer en hebben we nog even lekker gewandeld. We vonden een verrassend mooi pad door een heel oud bos wat een beetje achter de huizen verstopt lag. En extra heerlijk om even zo door de natuur te wandelen nadat je de hele dag binnen hebt gezeten.

Het thema in Denemarken zou worden om het rustig aan te doen. We hadden maar een week en zoals ik al zei, we moesten toch keuzes maken. Dus konden we het net zo goed een keer echt rustig aan doen. Er zijn nog voldoende dingen buiten het reizen die we willen doen zoals het bewerken van de film van Zweden en werken aan een project die Jap en meneer Possum samen hebben. Dus we gingen dat vandaag vast eens uitproberen, we konden het niet laten om nog even dat mooie bos van gisteravond terug in te gaan. We maakte weer even lekker hetzelfde rondje. Daarna gingen we op weg naar Ribe een plaatsje dat in 700 ergens al gesticht is en dus echt heel oud is. Hier gingen we even lekker sight seeing doen en bewonderde alle mooie oude gebouwen die er stonden. Het was echt een leuk gezellig toeristisch dorpje en het weer was echt fantastisch. Het was echt warm in de zon. Omdat we willen proberen om in de middag onze grote warme maaltijd te gaan nuttigen, besloten we lekker een pizza te eten. Zo konden we toch een beetje Italië hebben hier in Denemarken. We zaten heerlijk in de zon en genoten ervan om weer lekker onderweg te zijn en nieuwe plekken te ontdekken. We keken ook even in de Lonely planet om een beeld te krijgen bij Noorwegen. We besloten om de boot te gaan nemen richting Krisitansand op Donderdag. Na de pizza liepen we nog een klein rondje door het plaatsje en gingen we weer op weg. We gingen nog een stukje (2,5 uur) rijden richting Mols Bjerge NP. Hier vonden we een parkeerplek vlakbij het strand. Dus hier hebben we heerlijk op het strand gelegen, lekker gelezen, van de zon genoten en nog even gesport. Wat denken jullie? Hebben we het rustig aangedaan vandaag? Niet slecht toch? Hahaha.

De volgende ochtend werden we zo dicht bij het strand wakker dat er toch wel echt even gezwommen moest worden. En het was echt prachtig weer met een heerlijk zonnetje en heerlijk warm. Toen Jap eenmaal in het water lag wilde hij er eigenlijk niet meer uit en bedacht hij dat de omstandigheden perfect waren om lekker te gaan SUP’en. Dus snel nadat Jap eruit was, lagen we er samen weer in met de SUP. We hebben een heerlijk stuk geSUPt en echt een lekker stuk gezwommen. Ja ja, zelfs Lon ging het water in! Het water was echt heerlijk. Hierna gingen we heerlijk lunchen en gingen we op weg naar een plek om te wandelen. Helaas begon het flink te betrekken en leek er een flinke regenbui aan te komen. Dus in plaats van 12 km gingen we voor de tocht van 2.5 km. Dit bleek echt helemaal prima aangezien het NP niet heel bijzonder was. We hadden wel heerlijk even beweging en hielden het gelukkig droog. Eenmaal terug bij de bus vonden we een andere mooie camperplek direct aan het water. Ik had hier een mooi parkeerplekje dicht bij het water gezien. Ze hadden al wel gezegd op park4night dat het wat zanderig kon zijn en dat je moest oppassen om niet vast te komen zitten. Maar natuurlijk deden wij dat wel hahah, toch weer iets te zelfverzekerd. Maar we wisten wat we moesten doen, Jap de banden (bijna) laten leeglopen en Lon de banden wat uitgraven. En toen had Bob meer grip en wist Jap hem, na een aantal keer voor en achteruit geslipt te zijn, eruit te rijden. Hij parkeerde op een wat betere plek en we hebben de rest van de dag heerlijk genoten van het geluid van de zee. We eindigde de dag met wat spelletjes die Lon allemaal overweldigend won. Waarschijnlijk hadden we nu dus naar het casino gemoeten om een miljoen te winnen ?.

Vandaag begon de dag erg regenachtig en werden we dus echt gedwongen om ‘niks te doen’. Dus dook Jap achter de laptop om aan het Jap en meneer Possum project te werken. En Lon dook lekker in haar boek. Jap zijn project moest gedeeld worden met meneer Possum en was veel te groot om dit met onze internet bundels te doen dus, hea wat vervelend nou, we moesten op zoek naar ene leuk koffietentje. Die vonden we in Ebeltoft, echt een schattig toeristisch plaatsje. Het deed ons wat denken aan Zeeland. En als bonus was het niet alleen droog maar scheen er ook nog eens een heerlijk zonnetje. We deden wat we moesten doen, inclusief een heerlijk ijsje. En reden daarna een paar stranden verder. Dat strand stond bekent om zijn mooie kalkstenen klif en de fossielen die je er kon vinden. Je hoort het al, we vermaakte ons weer prima.

Dat was hem weer voor deze week!

Tot de volgende! Liefs Jap en Lon

Menu van de week

Zondag
Maandag
Dinsdag
WoensdagNasi Goreng
DonderdagPizza met Griekse salade
VrijdagGado Gado
ZaterdagAndijvie Stamppot
*There is no English translation for this traditional dutch dish

Uitgave van de Week

Wat/WaarKosten (€)
Camping
Uit eten59,34
Parkeren
Activiteiten
Boodschappen82,84
Diesel205,74
Overig
Totaal347,92
*Een deel van onze week was in Nederland en is niet meegenomen. Nogmaals onze excuses hiervoor ?

Route


Gereden kilometers: 974

  1. Jullie moeten mij toch eens uitleggen hoe dat zit met de banden deels leeg laten lopen als je vast komt te zitten in het zand. Dan heb je meer grip. Prima, maar hoe worden die banden weer op spanning? Die blazen jullie toch niet effe op? Een fietspomp lijkt me ook niet erg adequaat.

    1. Hahah, het vergt jaren lange training om het onder de knie te krijgen hoor. Die banden weer hard krijgen. Nee, zonder dollen, we gebruiken een 12v compressor. Die kan in de sigaretten aansteker. Je bent wel even bezig als ze zo leeg zijn maar met veel geduld komen ze weer op spanning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

nl_NLNL