De Update #26 - Boatlife, Vanlife of Fincalife?

door Jasper en Lonneke
22 oktober 2021
Reacties 0

Zo, dus we vervingen vanlife voor boatlife voor een periode van (volgens de mail) 1 dag 15 uur en 1 minuut. Hahaha. Vooral om de 1 minuut moesten wij erg lachen. We hadden er allebei echt heel erg veel zin in aan de ene kant, maar aan de andere kant… zo lang op een boot… ik denk dat niemand daar echt zin in kan hebben. Maar het zou een nieuw hoofdstuk betekenen en vooral zon, dus we zaten die bootrit uit met liefde. Het voordeel was dat we ‘s avonds om 23:59 aan boord gingen. Dus op het moment dat we aankwamen gingen we ook direct naar bed, dat was heerlijk. We hadden een kamer geboekt zodat we een badkamer hadden en een bed. Hahaha ik schrijf badkamer eerst, het kan maar duidelijk zijn waar de prioriteiten liggen. Hahah. Maar doordat we meteen gingen slapen en daardoor al meteen 8-9 uur van de reis achter de rug hadden ging de tijd best snel. De rest van de tijd was het eigenlijk vergelijkbaar met wachten op een airport. Je loopt wat, eet wat, leest wat en dat herhaal je.. saai. Maar beter als in een vliegveld.. want i.p.v. slapen op de grond hadden we nu een slaapkamer en badkamer. Het was echt best wel prima en veel minder erg als dat we van tevoren verwacht hadden! Het water was redelijk rustig dus we hadden ook echt geen last van zeeziekte.

Finca Altavista

We konden nog niet direct terecht bij de finca dus we hadden nog wat tijd over en gingen dus direct door naar mijn nichtje Laura, haar man Perry en hun kindje Steijn. Van hun kregen wij op de boot een berichtje dat zij ook op het eiland waren. Het is zo grappig en zo leuk om mensen van thuis onderweg te ontmoeten. Zij verbleven in een leuk familie resort heel dicht bij de finca. Dus daar konden we Steijn ontmoeten, want door corona hadden we die nog niet kunnen bewonderen. We kletste gezellig bij over van alles en nog wat.

Daarna was het op weg naar de finca, en dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Amanda, onze host, had ons al wel gewaarschuwd dat het mogelijk een pittige weg zou zijn voor een camper. Ons antwoord daarop was: Ja maar wij hebben niet zo maar een camper.. Bob kan alles. En Bob heeft zichzelf bewezen, het was echt een hele steile weg. We moesten het hele stuk rijden in zijn eerste versnelling, vol gas geven en hopen dat we niemand zouden moeten passeren, oftewel stil zouden komen te staan… Ze hebben ons waarschijnlijk van kilometers ver kunnen horen want we gingen met gierende banden omhoog. Hahah. Het was oprecht best spannend en Lon dacht even dat we het niet zouden redden. Maar eenmaal boven moesten we het nog zien te vinden, wat ook niet gemakkelijk was. We hebben eerst bij twee verkeerde huizen geparkeerd voordat we ze belde voor hulp en ze ons bij de buren een paar kilometer verder zagen staan. Maar eind goed al goed, want er stond taart op tafel om ons welkom te heten. Als dat geen warm welkom is dan zorgde de honden met hun lieve gekwispel daar wel voor. Je hebt ons al vaak Finca horen noemen, maar laten we nog even vertellen wat dat is een Finca. Een finca is een landhuis, vaak een grote woning maar vooral met veel grond eromheen, vaak wordt het gebruikt om op te verbouwen of om dieren op de houden maar dat is niet persee nodig. Amanda en Davide wonen op de Finca. De Finca is van de ouders van Amanda en Amanda is hier opgegroeid. Haar ouders zijn nu terug naar Duitsland en Amanda is een paar jaar geleden terug gekomen. Hier woont ze samen met haar Italiaanse vriend Davide, hun paard Gigolo en de twee honden, Chance en Panda. De Finca is prachtig en heeft een prachtig uitzicht doordat het ongeveer 1 kilometer de berg op ligt. Onderaan de berg zijn de toeristische dorpen waar iedereen naartoe op vakantie gaat, dus daar zitten we dichtbij, maar ook heerlijk ver van weg.

Wij “werken” op de Finca via WorkAway, we “werken” 5 uur per dag 5 dagen in de week voor ons verblijf en 3 maaltijden per dag. En tijdens dat werk doen we van alles en nog wat. 

Zo ziet onze dag er gemiddeld uit:

  • 6:00 uur: opstaan
  • 6:15 uur: sporten
  • 7:15 uur: klaarmaken en ontbijten
  • 8:00 uur: wandelen met de honden
  • 9:00 uur-13:00 uur: werken in en rond de tuinen en het huis.

In en rond de tuinen en het huis doen we echt van alles en nog wat. We verzorgen de planten, halen het onkruid en de doden takken weg, zorgen dat alles er netjes bij hangt. Plukken wat er geplukt moet worden. Bereiden de grond voor zodat er nieuwe planten of zaden geplant kunnen worden, slopen van alles en bouwen van alles. We maken schoon in het huis, maken komkommers op zuur enzovoort enzovoort. We doen echt van alles en nog wat. Daarbij hebben we vrijwel de hele dag de honden aan onze zijde want ze vinden het heerlijk om er bij te zijn. Vooral panda vindt het heerlijk als je in de aarden aan het wroeten bent, uit de aarde komen namelijk heel veel stenen en hij vindt het heerlijk als je die voor hem gooit en gaat er daarna uren op liggen kauwen en zeult ze overal mee naar toe.

Na het werken lunchen we met zijn alle. Natuurlijk met allemaal heerlijke groenten vers geplukt uit de tuin, heerlijk! En daarna doen we waar we zin in hebben.

Er is op het moment nog één andere WorkAway’er, Jennifer uit Spanje maar zij gaat aan het eind van de week weer weg.

Wij gaan ons de komende tijd wel vermaken hier.

Heel veel liefs,

Jap en Lon

PS. We zullen niet het menu van de week en onze route delen zolang we op ons WorkAway adres zijn. We koken namelijk niet alle maaltijden zelf en rijden ook erg weinig. Maar wees niet bang, we zullen die weer oppakken zodra we verder reizen ?.

Uitgave van de Week

Budget per dag €54 en per week €378 en per maand €1700

Wat/WaarKosten (€)
Camping
Uit eten24,-
Parkeren
Activiteiten
Boodschappen
Diesel
Boot naar Tenerife865,15
Totaal889,15

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

nl_NLNL