De Update #28 - Vrienden bezoek

door Jasper en Lonneke
6 november 2021
Reacties 1

In het appartement beneden verblijft sinds 2,5 maand een vriend van Amanda, Erez. Hij komt uit Israël en is een fiets fanaat en deze week was zijn verjaardag. Op vrijdag hadden we een surprise party voor hem waarbij jap en ik voor 7 personen verse pasta maakte. Voor zoveel personen hadden we het nog nooit gemaakt. We wonen op het moment met twee Italianen, Nicolo die is gister aangekomen en Davide, de host. Beide hadden ze geen flauw benul hoe je verse pasta maakt, dat doen alleen de nona’s. Maar zij weten wel hoe je een carbonara saus moeten maken, dus dat was hun taak. Erez had zichzelf voor zijn verjaardag een challenge gesteld. Hij zou namelijk 22 keer een berg met extreme haarspeldbochten op fietsen hier op het eiland. Op die manier zou hij zo veel hoogtemeters maken als dat de Mount Everest hoog is. Een uitdaging die hij zich al veel vaker heeft laten volbrengen op andere bergen. En altijd voor een goed doel. Als verjaardagscadeau kreeg Erez van Amanda een fotoshoot van die dag, uitgevoerd door ons! Het was erg leuk en erg bijzonder om er bij te zijn en Erez aan te moedigen op deze enorme uitdaging. Het koste hem uiteindelijk van 8:00 uur in de ochtend tot 2:00 in de nacht om zijn uitdaging te volbrengen. Als je de foto’s ziet dan snap je wat voor enorme uitdaging dit was.

Na de fotoshoot met Erez reden we verder naar Masca. Ook wel klein Machu pichu genoemd en wij begrepen meteen waarom. Het uitzicht was tijdens het fotograferen al fantastisch maar de vallei bij Masca was echt zo verassend mooi. We hadden allebei geen idee dat er zo’n mooie plekken te zien waren op Tenerife. We hebben nog een hele tijd van het uitzicht genoten vanaf een terras boven aan de berg. Of eigenlijk waren we moed aan het verzamelen om aan een wandeling te beginnen. Normaal proberen we wandelingen altijd of heel vroeg in de ochtend of wat later op de dag te doen. Maar door de fotoshoot en de locatie van de wandeling op onze route was dat nu echt niet mogelijk. Het was dus wandelen in de hitte of niet wandelen. We kozen uiteindelijk toch maar voor de hitte. Het was een wandeling van 5 kilometer heen en 5 kilometer terug naar de top van een berg. De wandeling op zichzelf was echt niet zwaar maar de hitte maakte het echt super zwaar. Voordat we de top bereikt hadden waren we al door al ons water heen… We dachten dat we meer dan voldoende water bij ons hadden.. maar we hadden ons echt vergist in hoe extreem heet het was. Maar het uitzicht was het waard, vanaf daar konden opnieuw Erez zien fietsen! We probeerde op de top met de drone te vliegen maar eenmaal in de lucht verloor hij verbinding met de controller. We kregen allebei een drievoudige hartverzakking maar gelukkig kon Jap de drone weer opnieuw verbinden. Want als de drone daar was neergestort hadden we hem nooit meer terug gezien.. Op de terugweg waren Jap en ik allebei een beetje chagrijnig. We hadden heel erg dorst en hadden het heet. Op de weg terug hebben we onszelf vooral bezig gehouden met wat we zouden drinken bij het terras op het moment dat we weer terug zouden zijn: Een koude cola en een waterijsje. Lon was de rest van de dag niet lekker van de hitte maar we vonden een mooi plekje aan de kust om te slapen.

Amanda had voor ons een hele route uitgestippeld met nog net niet per uur waar we moesten zijn. Dus daar gingen we mee verder. We begonnen de dag met een plons in rockpools, hadden een leuke lunch en een ijsje in het schattige dorpje Garachico en daarna maakte we een mooie wandeling rond een vulkaan. De vulkaan Chinyero is de vulkaan die het laatste is uitgebarsten op het eiland. We liepen een rondje om de vulkaan en iedere kilometer zag het er weer compleet anders uit. Er was heel goed te zien waar vroeger de lava naar beneden heeft gestroomd. Als we niet door de velden vol lava liepen, liepen we door prachtig bos.

Op de weg terug reden we door Teide NP. En we waren al ontzettend onder de indruk van alles wat we op deze korte routetrip gezien hadden. Maar eenmaal in het NP werden we echt omvergeblazen. We hadden beide helemaal geen beeld bij hoe het eruit moest zien dus dan maakt het de verassing altijd nog groter. We hadden allebei het gevoel alsof we in een gebied als de grand canyon waren. Het was echt prachtig, de zon ging onder dus het licht was als de kers op de taart.

Verder was er deze week natuurlijk weer bezoek! Niels V en Anne zijn een weekje op vakantie op het eiland! Op onze volgende vrije dagen hadden we besloten dat we in playa’s de las America’s zouden blijven zodat Jap lekker kon surfen en we dicht in de buurt zouden zijn van Niels en Anne. We hebben heel leuk gekletst en samen een Barraquito gedronken, we zijn naar rockpools geweest waar Jap en ik al eerder waren en hebben ’s avonds gezellig gegeten in El Medano. Het was echt super leuk om elkaar te zien. Stiekem moesten wij erg giechelen om het feit dat wij gratis verblijven op de parkeerplaats aan het strand en de boulevard en dat zij net als heel veel van de andere mensen die rondlopen op de boulevard betalen voor een duur hotel. Stiekem voelen wij ons dan de koning te rijk.

Toen we terug kwamen waren Amanda en Davide er niet. Zij waren het hele weekend weg naar een bruiloft. Maar hun afwezigheid werd goed gemaakt met de aanwezigheid van Amanda’s Vader.

Taken van de Week

Veel schoongemaakt omdat onder andere het appartement van Erez in gebruik werd genomen door de vader van Amanda, Jap heeft kit randen in badkamers vervangen, groenten geoogst, de schuur en garage opgeruimd en opbergsystemen gebouwd.

Uitgave van de Week

Budget per dag €54 en per week €378 en per maand €1700

Wat/WaarKosten (€)
Camping
Uit eten141,85
Parkeren
Activiteiten
Boodschappen
Diesel
Overig8,89
Totaal150,74
  1. Wat hadden jullie nou op na die wandeling? Was het een ijsje, koude cola, of iets anders? Of allemaal? Er wordt een ijsje vernoemd in het verhaal, maar als jullie zoveel dorst hadden, lijkt mij dat niet voldoende! Dikke kus vanaf de Empels Rivièra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

nl_NLNL