De Update #39 – Onverwacht einde

door Jasper en Lonneke
11 januari 2022
Reacties 0

De afgelopen week, was in tegenstelling tot de week ervoor een rustige. Het einde van ons verblijf op de Finca kwam in zicht en het werd voor ons dus vooral tijd om nog een aantal laatste dingen af te ronden voordat we weer verder zouden gaan reizen. We hadden voordat we op de Finca aankwamen een to do lijst gemaakt en deze hadden we tot op heden nog niet af kunnen ronden.

Een van de dingen die we nog wilde afronden was onze derde film, de film over onze reis naar het zuiden. Lon heeft keihard gewerkt en op het moment dat ik dit aan het type ben is de film af. We zijn bezig om hem weer voor jullie online te zetten zodat jullie deze film ook snel weer kunnen kijken. Daarnaast hebben we de plastic bumpers van de auto een goede poets en smeer beurt gegeven waardoor die er ook weer mooi zwart uit zien. Maar we hebben ook een hele dag besteed aan het regelen en boeken van iets heel spannends en opwindends. De boottickets voor Bob hebben we helemaal rondgemaakt, SeaBridge heeft de bevestiging gestuurd en 10 Maart 2022 gaat Bob de boot op richting Halifax waar hij op 21 Maart 2022 zal aankomen. Maar ook voor onszelf hebben we vliegtickets geboekt naar Toronto op 10 Maart 2022. We vonden het echt heel spannend om dit al echt vast te gaan leggen, want dit jaar heeft ons wel geleerd dat niks zeker is tot het laatste moment. Maar de prijzen zouden snel hard omhoog gaan en met de mogelijkheid om de vertrek datum nog te kunnen wijzigen durfde we het aan om te gaan boeken. Het is echt heel raar dat we over 2 maanden in Toronto gaan zijn en dat we dan hopelijk echt aan onze droomreis kunnen beginnen. Het is iets waar we nu al zo lang naar toe leven, maar echt toegeven aan het gevoel dat het gaat gebeuren kunnen we nog niet. Waarschijnlijk geloven we pas op het moment dat we in het vliegtuig zitten dat het echt gaat gebeuren. Het zijn allemaal stapjes in de goede richting en we zijn super blij dat we deze stappen nu hebben genomen. Trouwens nog wel een grappig detail, Jap had weer eens een Jaspertje bij het boeken van de boot voor Bob. Hij had namelijk ingevuld, dacht hij, dat Bob 24 Maart zou vertrekken, maar op het formulier bleek bij de datum te staan dat de boot aankomt. Nu vertrekt de boot dus 2 weken eerder dan we eigenlijk bedacht hadden, een klassiekertje. Maar we klagen niet en vinden het eigenlijk ook wel leuk om nog twee weken eerder op weg te gaan. Het zal zeker niet warm zijn in Canada maar na al de warme dagen hier op Tenerife hebben we hopelijk genoeg zon in onze huid opgeslagen om die lage temperaturen aan te kunnen. Owh en de reden dat we naar Toronto vliegen en niet meteen naar Halifax, komt vooral door de kosten. Waarschijnlijk gaan we richting Halifax liften nadat we Toronto hebben verkend. Omdat we tegelijktijd dat Bob op de boot gaat vertrekken met het vliegtuig, dit om te voorkomen dat straks Bob in Canada staat en wij er niet meer in kunnen. Hebben we twee weken lang geen Bob in Canada.

Naast het regelen, werkte we natuurlijk ook gewoon op de Finca en maakte we na het werken nog een mooie wandeling in de buurt van Los Gigantes naar een groot gat in de rotsen. De wandeling was niet super goed aangegeven en was daarom niet een van de leukste, maar het uitzicht aan het einde was het wel echt meer dan waard. En daarna hadden we natuurlijk wel een lekkere pizza verdiend. Ook gingen we samen nog op date naar een Thais restaurant, waar weer even tijd aan elkaar besteedde.

Op Zaterdag, bijna een week eerder dan gepland, kwam ook ons Finca avontuur abrupt tot een einde. Helaas bleek onze host op de Finca Covid te hebben waardoor we, samen met Rianne en Enzio, besloten die dag nog weg te gaan. Het was niet echt het einde op de Finca die we in gedachten hadden. We hadden nog wel wat projectjes willen afmaken en op een andere manier afscheid willen nemen van de plek waar we de afgelopen 3.5 maand hebben doorgebracht. Maar na 3.5 maand was het voor ons ook echt tijd om door te gaan, het was goed geweest. Na alle spullen te hebben verzameld, een laatste was te hebben gedaan en de camper weer kampeer klaar te hebben gemaakt, gingen we op zoek naar een mooie plek om de komende dagen te gaan doorbrengen. Maar niet zonder dat Panda nog een half uur uit protest op onze voorbank heeft gelegen. We zullen de komende dagen met Rianne en Enzio doorbrengen totdat we, op 15 Januari, richting Fuerteventura vertrekken.

Heel veel liefs,

Lon en Jap

Uitgave van de Week

Budget per dag €54 en per week €378 en per maand €1700

Wat/WaarKosten (€)
Camping
Uit eten64,50
Parkeren
Activiteiten
Boodschappen50,12
Diesel84
Overig
Totaal198,62

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

nl_NLNL