De Update #12 – Een Langzame

door Jasper en Lonneke
7 juli 2021
Reacties 6

Om te beginnen is dit verhaal een beetje anders als alle andere verhalen tot nu toe. We zijn weg uit zweden en nu terug in Nederland. De afgelopen week was een rustige voor ons. We hebben veel hoognodig onderhoud gedaan en veel schoongemaakt zowel in de bus maar ook zeker van onszelf en niet te vergeten zagen we wat vrienden en familie. Heel veel spannende verhalen hebben we eerlijk gezegd niet. Maar om Zweden goed af te sluiten hebben we een stukje geschreven met een aantal praktische weetjes op een rijtje die ons opvielen aan Zweden (welke je hierkan vinden). Maar eerst gaan we verder waar we gebleven waren.

We vertelde jullie afgelopen keer al dat we onderweg waren met de auto naar Nederland. En nou dat was mij een tocht zeg. Anderhalve week geleden zaten we op de boot en hadden we 2000 kilometer gereden en alleen nog maar van het noorden naar het zuiden van Zweden. De boottocht duurde 3.30 uur van het zuiden van Zweden, Trelleborg, naar het noorden van Duitsland, Rostock. Onderweg hebben we lekker aan het stukje kunnen werken. Eenmaal aangekomen in Duitsland was het tijd om aan onze laatste tocht naar Nederland te beginnen. Nog ongeveer 700 km over de snelweg en dan waren we bij Jap zijn ouders. En wat waren wij klaar met rijden, het is dat we nu echt zoveel moesten rijden. Maar voor het vervolg zullen we dit toch echt anders aanpakken. Het is eigenlijk gewoon niet meer leuk om 3 dagen 10+ uur per dag in een auto te zitten. Maar goed met een combinatie van podcasts, wat slapen, gezellig kletsen en gewoon uit het raam staren is dat natuurlijk ook prima te doorstaan en we hadden een goed doel. De eerste stop was bij Ruud en Felice, de ouders van Jap. Zij zijn net verhuist en wonen prachtig aan nationaal park de hoge veluwe. We hebben hier heerlijk gewandeld. Wat wilde zwijnen gespot en zijn gezellig uit eten geweest. De volgende stop was Utrecht, Jap mocht hier zijn prik halen maar dat was pas heel laat in de avond dus gingen we gezellig op visite en aten we een hapje mee bij onze lieve buren. Erg gek om zo dicht bij je eigen huis te zijn maar er niet naar binnen te kunnen. Diezelfde avond reden we nog door naar “camping de bengeltjes” a.k.a. de ouders van Lon. Hier zijn we de rest van onze tijd in Nederland gebleven en hebben we zoals gezegd veel hoognodig onderhoudt gedaan. Jap heeft de oliefilter vervangen en de olie ververst, alles is weer lekker fris gewassen, we hebben een paar puntjes op de i gezet aan Bob en hebben ons vooral lekker laten verwennen. Hoe fijn het ook is om hier te zijn, we hebben ook erg veel zin om weer lekker onderweg te gaan. En dan vragen jullie je natuurlijk af, waar gaan ze dan naar toe?

De agriturismo in Italië, die we via Kas en Danique hadden benaderd, had niet voldoende werk voor nog twee workaway’ers dus word het Noorwegen! Gister heeft Jasper nog een corona test gedaan, welke negatief was, waardoor we Denemarken binnen kunnen. Ondanks dat afscheid nemen nooit makkelijk is zijn we blij om onderweg te zijn naar Denemarken. Daar blijven we dan ongeveer een week tot dat Jasper ook officieel beschermd is, wat dus twee weken na zijn prik is. We hebben er super veel zin in en hebben heel erg veel zin om weer heerlijk de natuur in te gaan. En ondanks dat we allebei wel “behoefte” hadden aan gegarandeerde zon, is het ook wel heerlijk dat het niet zo warm is dat je eigenlijk niet echt van de natuur kunt genieten. Dit is toch wij het liefst doen, en dan voornamelijk wandelend.

  1. We zijn heel benieuwd en kijken uit naar jullie belevenissen in Noorwegen! Een heel mooi vervolg van jullie avonturen – deel 2!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

nl_NLNL