De Update #57 - Beren op de Weg

door Jasper en Lonneke
25 mei 2022
Reacties 0

Ja hoor het kan van onze bucket list worden afgestreept. We hebben beren gezien! Wat een feest ?. En voordat jullie meteen in paniek schieten en tegen je scherm gaan schreeuwen dat beren hartstikke gevaarlijk zijn, we zaten in de auto op veilige afstand dus er was geen gevaar voor beide partijen, haha. Deze week is daarmee al meteen een stuk spannender begonnen dan afgelopen week en met het zien van beren hield het niet op. We hebben heel wat avonturen beleefd deze week en nu ik dit zo aan het type ben besef ik dat het echt een goede week was.

In het begin van de week waren we vooral even met het thuisfront bezig. Zoals jullie misschien wel weten verhuren we ons leuke huisje in het mooie Utrecht nu we er zelf even geen gebruik van maken. Helaas meldde onze huidige huurder dat hij aan het einde van de maand weer terug zal gaan naar Brazilië en daarmee de huur wilde opzeggen. We hadden gehoopt dat onze huidige huurder totdat we weer terug zouden komen naar Nederland in ons huis zou blijven wonen. We hebben heel erg fijn contact en we hebben er alle vertrouwen in dat hij goed voor ons huisje zorgt. Maar helaas moesten we dus op zoek naar nieuwe huurders, onze makelaar had voor het begin van de week bezichtigingen gepland en we vonden al snel een geschikte kandidaat, een expat familie uit India. We hopen dat deze mensen net zo goed als onze vorige huurder voor ons huisje zullen zorgen tot we weer terug zijn. Het blijft gek dat er andere mensen in je huis wonen en dat we dit alles op afstand vanuit Canada moeten regelen. Maar we merken dat we toch al wat meer afstand hebben genomen in het afgelopen jaar en we zijn vooral erg blij met de extra centjes die we bij ons reis potje kunnen leggen.

Na twee lange werkdagen te hebben gemaakt in de moestuin was het tijd om er weer eens op uit te gaan. We hadden besloten om een stuk te gaan wandelen rond de Cedar lakes, hiervoor moesten we een stukje rijden naar de overkant van de vallei. In het dorp maakte we nog even een pitstop om een bus bearspray te kopen. Tot nu toe hadden we dit steeds geleend van de familie, maar omdat we nog wel een tijdje in beren territorium zouden blijven vonden we het toch een fijn idee om zelf bearspray te hebben zodat we dit ook op het vervolg van onze trip altijd mee kunnen nemen. Bearspray is een combinatie van pepperspray en een extract uit rode peper die je als laatste redmiddel kan gebruiken bij een ontmoeting met een slecht gehumeurde beer. Met de bearspray op zak reden we door naar het begin van onze wandeling. We reden een stuk de bergen in naar het ski resort waar we eerder al een keer waren geweest. We hadden al gehoord van de hele aardige winkeleigenaar dat hier onderweg best wel eens beren konden zitten. Lon zat dus met gespitste ogen op de uitkijk en met alle vingers gekruist in de hoop dat we een beer zouden tegen komen. Ondanks dat ze ze erg spannend vind wil ze ze graag vanuit de auto kunnen bewonderen. En haar gebeden werden gehoord want al snel zagen we langs de kant van de weg een moederbeer met haar jonge grazen. Ja je leest het goed, grazen, beren eten namelijk gewoon gras. Vooral in het voorjaar als er nog weinig besjes en ander voedsel te vinden is, een erg raar gezicht. Gelukkig konden we dichtbij veilig stoppen en ze zo heel goed en rustig bekijken. Het blijft magisch om zulke geweldig machtige dieren van dichtbij en in het wild tegen te komen. En we waren maar wat blij dat we die spray gekocht hadden want onze wandeling begon 5 min rijden hiervandaan en die beren zullen heus niet alleen langs de weg zitten. Na een hele tijd genoten te hebben van de beren reden we verder naar onze wandeling. Het was heerlijk weer en we maakte een mooie wandeling langs het meer en door het bos. En gelukkig kwamen we daar geen beren meer tegen.

Voordat we aan het einde van de week op een groter avontuur gingen, gingen we na het werk nog een keertje op avontuur met de sidebyside. We reden naar een waterval hier in de buurt en crosste lekker rond, tot dan toe nog niet heel bijzonder. Totdat ik besloot dat het ook nog wel heel leuk zou zijn om even met de drone te filmen terwijl we aan het rijden waren. De omgeving is hier zo mooi, met de rivier die naast de weg loopt en alle bomen die er staan. Je voelt hem misschien nu al aan komen, die bomen en een drone zijn al eerder een verkeerde combinatie gebleken. En nu was dat helaas weer zo, ik was heel geconcentreerd een mooi shot aan het maken toen ik ineens heel dichtbij een boom in beeld zag. De drone bleef nog heel even hangen maar viel toen uit de lucht. Helaas aan de overkant van de rivier…. Shit shit shit, hoe gaan we die nu weer terug krijgen. Door de rivier heen was in ieder geval geen optie, door de kou en de sterke stroming, en na met de zoomlens onsuccesvol geprobeerd te hebben de drone te lokaliseren moesten we even nadenken over onze opties. We kwamen van de overkant van de rivier en wisten dus dat er een weg zou moeten lopen maar hoe ver die van het water liep wisten we niet, gelukkig gaf google hulp en pinde we de locatie op de kaart waar de Drone zou moeten liggen en stapte we in om hierheen te crossen. De drone heeft een hele goede zoekfunctie en met de behulp hiervan konden we bepalen waar we het bos in moesten lopen. In beren territorium is dit wel echt spannend dus kwam de bearspray mee en baande we ons een weg door het dichte bos. En toen… vonden we de drone op de grond en zo ver we konden zien nog helemaal heel. We waren echt heel erg bang dat hij weer ergens in een boom vast zou zitten, maar gelukkig lag hij gewoon op de grond. Wat een geluk, het is natuurlijk stom dat ik hem tegen een boom vloog maar het had echt op geen betere plek en manier kunnen gaan. De drone heeft het overleefd en vliegt gewoon nog vrolijk rond na de in totaal twee aanvaringen die hij met een boom heeft gehad. Wat een opluchting.

Het grote avontuur van deze week was onze trip met Bob richting Revelstoke. Mensen hadden dit aan ons aanbevolen als een leuk plaatsje met mooie natuur in de directe omgeving. Op vrijdag pakte we dus onze spullen, stapte we Bob in voor ons avontuur en reden we 2 uur richting Revelstoke. We hadden een mooie slaapplek gevonden op een beginpunt van verschillende wandelingen en mountainbike routes waar we de twee nachten in Revelstoke doorbrachten. De mensen hadden niks gelogen, Revelstoke was echt een heel leuk plaatsje. Er was een marktje aan de gang waar we overheen struinde, bezochten verschillende hippe winkels en genoten van een heerlijke lunch in een leuk cafeetje. We maakte verschillende wandelingen in de bossen in de omgeving waar we genoten van het begin van de lente en van mooie watervallen. In de avond bleek er ook nog het Banff mountain film festival plaats te vinden in de plaatselijke bioscoop waar we 7 verschillende natuur films zagen. Van een geweldige high adrenaline mountainbike film in Turkije tot grizzly beren in Alaska. Het was een heerlijk weekend en we genoten er met volle tuigen van om weer met Bob op pad te zijn.

Dat was hem weer voor deze week.

Heel veel liefs,

Lon en Jap

Uitgave van de Week

Budget per dag €54 en per week €378 en per maand €1700

Wat/WaarKosten [CAD (€)*]
Camping
Uit eten84,72 (€ 61,70)
Parkeren
Activiteiten50 (€ 36,41)
Boodschappen10,71 (€ 7,80)
Diesel60,02 (€ 43,71)
Overig236,11 (€ 171,96)
Totaal441,56 (€ 321,56)
* 1 CAD = € 0,7283

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

nl_NLNL